Blog

Derfor vælger folk at få hjælp af en advokat til skiftet

Dodsbopilot.dk og JUF.dk har i løbet af de sidste 4 måneder hjulpet et tocifret antal personer hver måned med at blive sat sammen med advokater, der kan hjælpe dem med et skifte af et dødsbo.

Årsagerne til, at folk hjælper at få en advokat til at hjælpe med skiftet, varierer meget. Vi har dog forsøgt at danne os et overblik over de mest hyppige årsager:

  1. Tiden umiddelbart efter at en af ens kære er gået bort er svær, og en stor bunke papirarbejde oveni hjælper ikke på situationen. Her er det nemmere i stedet for at benytte en advokat til opgaven.
  2. Arvingerne ønsker ikke at ødelægge deres gode forhold til hinanden og ønsker en neutral part imellem dem.
  3. Der er tale om store værdier i boet, og arvingerne ønsker ikke selv at risikere at lave de fejl, man kan i forbindelse med skiftet af et dødsbo.

De fleste af de personer, vi på JUF.dk har fundet en advokat til, har stået foran et privat skifte. Alternativet hertil er et offentligt skifte med en bostyrer, men dette er væsentligt dyrere og underlagt mere omfattende regler end et privat skifte – i cirka 80 % af tilfældene vælges derfor et privat skifte, hvor dette er muligt i stedet for.

Der er en række forudsætninger, der skal være opfyldt for at vælge et privat skifte.

Se en video omkring disse herunder:

Vi ser på Dodsbopilot.dk og JUF.dk frem til at hjælpe flere med deres private skifte også i 2014 og vil gerne sige tak til vores brugere for det foreløbige 2013!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

About the Author:

Jeg studerer på Aarhus Universitet og arbejder med websites. Læs mere om mig her.

Add a Comment