Blog

Opgørelse af dødsbo

Opgørelse af dødsbo

Når en person går bort, og der ikke er en efterladt ægtefælle til at sidde i uskiftet bo, efterlades der et dødsbo, der skal opgøres. Til denne opgørelse af dødsbo og efterfølgende behandling samt fordeling til arvingerne benyttes normalt en advokat.

Opgørelsen af et dødsbo kan ske som en af de skifteformer:

 • Et bobestyrerbo. Her bliver en bobestyrer udpeget af Skifteretten. Det er en dyr løsning, da der her er flere formalia og advokaten skal bruge lang tid på at fordele boet. Gennemsnitsregningen er på 25 % af boets værdi.
 • Et privat skifte. Forudsætningen for at benytte sig af et privat skifte er, at arvingerne er enige, men er det de åbnes der op for et hurtigere og billigere skifte af dødsboet.

Hvad end man benytter den ene eller anden form benyttes en advokat.

Denne advokat står i spidsen for opgørelsen af dødsboet og klarer udregning af eventuel dødsboskat, opgørelse af aktiver, opgørelse og afregning med eventuelle kreditorer samt andre opgaver, der relaterer sig til et dødsbo og dettes skiftes.

Der er alt for lidt konkurrence på dødsboadvokater i Danmark – derfor risikerer du derfor også hurtigt at komme til at betale alt for meget for selve delingen. Dette kan du dog undgå ved at bruge formularen herunder, hvor du kan få 3 tilbud fra danske dødsboadvokater. Formularen kan benyttes både til private skifter og bobestyrerskifte.

De 3 tilbud er gratis og uforpligtende – det er den hurtigste måde at finde en billig advokat til at stå i spidsen for dødsboet på.

Du er typisk videre inden for 3 timer:sep

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow


Hvad går opgørelsen ud på?

Selve opgørelsen af et dødsbo går ud på at:

 • Opgøre afdødes værdier
 • Finde kreditorer og betale disse
 • Betale dødsboskat, såfremt boet er stort nok til dette
 • Andre mindre ting

Herudover sikrer advokaten, at frister overholdes i forbindelse med skiftet og at Skifteretten holdes orienteret om forløbet.

Formålet med en dødsboopgørelse er senere at udrede arv til de resterende arvinger. Er der skrevet et testamente vil der blive udredt arv efter dette – er der ikke oprettet et testamente i tide vil der i stedet blive udredt arv efter arvelovens almindelige regler.

Kan jeg selv stå for opgørelse af dødsboet?

Ja – såfremt der er tale om et privat skifte, hvor du ikke er tvunget til at bruge en advokat kan du selv stå i spidsen for opgørelsen af dødsboet.

Det er dog sjældent en god idé.

Arvelovens regler er komplicerede. Det er reglerne i Dødsboskifteloven også. En advokat har uddannelse og erfaring indenfor emnet og kender praksis, har de nødvendige dokumenter og kompetencen til at udfylde dem samt den nødvendige viden omkring dødsboskat med videre.

Jeg anbefaler at bruge formularen længere oppe i dette indlæg for at finde en billig dødsboadvokat – du får 3 tilbud og kan derfor være sikker på ikke at komme til at betale mere end højest nødvendigt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Opgørelse af dødsbo, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

About the Author:

Jeg studerer på Aarhus Universitet og arbejder med websites. Læs mere om mig her.

Discussion

 1. Jasko  september 6, 2015

  Hejsa

  Jeg har en virksomhed hvor jeg tager mig af afvikling/rydning af dødsboer.
  Vil det være muligt at blive tilføjet, som partner/rydningsvirksomhed under dette emne?

  Hilsen
  Dodsbofirmaet.dk

  (reply)

Add a Comment