Blog

Salær ved dødsbo – Pris for advokat til dødsbo

Salær ved dødsbo – Pris for advokat til dødsbo

Hverken ved et bobestyrerskifte eller et privat skifte bliver det at have en advokat inde over nogen billig affære. Især i forhold til dødsboer er bobestyrere og advokater berygtede for at tage sig meget godt betalt. Det er dog muligt med et simpelt trick, der tager 2 minutter online, at spare mange titusinde kroner på behandling af dødsboet og advokatens salær.

Tricket hedder at benytte formularen herunder Dødsbopilot.dk opstiller i samarbejde med Agera herunder. Ved at udfylde formularen og kort beskrive situationen på et par linjer vil du få 3 tilbud fra advokater med speciale i dødsboer. Du kan bruge formularen hvad end du leder efter en advokat til et privat skifte eller en advokat til et bobestyrerskifte. Jeg anbefaler denne løsning, hvis du ønsker at finde det billigste salær muligt til advokaten, der skal behandle din sag – og det er selvfølgeligt gratis og uforpligtende:sep

Gør som mange andre hver eneste dag:

Dødsbopilot.dk og JUF.dk gør det nemt for dig at finde en advokat, der kan hjælpe dig med dødsboet, skiftet og andet relateret til en billig pris. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud. 

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow


Kontakter du kun én advokat, i modsætning til formularen herover, vil du være nødt til blot at acceptere dennes tilbud. Det kan meget nemt være mange titusinde kroner over hvad du ellers havde regnet med at skulle betale. Der er simpel og god økonomi i at sørge for at indhente flere tilbud.

Advokatens salær

Danske dødsboadvokater må frit fastlægge deres salær.

Du kan dog med fordel bede om at få en fast pris før arbejdet starter. Ønsker advokaten ikke at give dig et sådant fast tilbud bør du gå videre til en advokat, der ønsker at komme med netop et sådant tilbud.

Advokatens salær stiger i takt med dødsboets værdi. Et dødsbo til mange millioner kroner vil koste flere penge i salær til advokaten end et dødsbo til for eksempel en halv million kroner.

En tommelfingerregel siger, at du skal regne med at betale mellem 50.000 kroner og 150.000 kroner for behandling af dit dødsbo.

Et privat skifte vil typisk være både hurtigere og billigere end et bobestyrerskifte. Her på Dødsbopilot.dk vil jeg altid anbefale et privat skifte i det omfang det er muligt at vælge et sådant et.

Det er på ingen måde uset at bestyreren af et offentligt skifte-dødsbo, også kendt som et bobestyrerbo, tager 25 % af boets værdi. Dette er blot endnu en grund til at benytte formularen øverst og skifte dødsboet som et privat skifte i stedet for.

Du har mulighed for at klage over advokatens salær, hvis du mener, at denne har taget sig for godt betalt. En sådan klage skal indgives umiddelbart efter du har modtaget den endelige regning til Skifteretten. Skifteretten vil herefter tage stilling til, om salæret til dødsboadvokaten er for højt eller ej. I de sager, hvor arvingerne i 2012 havde klaget over for høje salærer til dødsboadvokaten, endte det i gennemsnit med en nedsættelse på 64.000 kroner. Det kan betale sig at være på vagt og benytte ens kritiske sans i forhold til dødsboadvokatens salær, så man ikke bliver snydt.

Du kan læse mere om at klage over din dødsboadvokat her.

Få advokatfirmaer tilbyder dig at beregne prisen selv til at starte med. Det er en anbefalelsesværdig løsning.

Hvis du spørger ind til advokatens salær for at tage sig af end dødsbo-opgave vil du typisk få en timepris at vide. Den oplysning er naturligvis ikke fyldestgørende, da den praktisk taget intet fortæller dig om, hvad opgaven endeligt vil komme til at koste dig. Får du en timepris at vide bør ud derfor bede advokaten komme med et overslag på, hvor mange timer han skal bruge på at løse din opgave. Ønsker advokaten ikke at komme med et sådant bud på egen opgave vil jeg anbefale, at du rykker videre og i stedet forsøger at finde en anden advokat til dødsboet.

Bed i samme omgang om at blive underrettet undervejs, hvis det oprindelige overslag ikke viser sig at holde og salæret for dødsboarbejdet ender med at blive højere end først antaget.

Husk, at det også koster penge, når du ringer til advokaten for at få rådgivning ud over det aftale. De fleste advokater har en timeløn på mellem 1.000 kroner og 3.000 kroner og det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse at snakke med advokaten. Det trækker i sidste ende salæret i den forkerte retning.

Andre udgifter

Advokatens salær er ikke det eneste, der skal betales.

Der skal altid betales en retsafgift på 2.500 kroner for et dødsbo under 1 million kroner og 9.000 kroner ved et dødsbo over 1 million kroner. Denne retsafgift betales til Skifteretten. Har du valgt at få klaret dit private skifte eller bobestyrerskifte med advokathjælp vil advokaten sørge for at indbetale den rigtige retsafgift til tiden.

Der skal betales dødsboskat hvis værdien af dødsboet er over 2.595.100 kroner (2013-tal). At udregne dødsboskatten er en kompliceret affære. Dette er igen et punkt advokaten vil tage sig af.

Sidst, men ikke mindst, kan du meget vel “risikere”, at der skal udarbejdes en tilstandsrapport til dødsboet, hvis en efterladt ejendom skal sælges. Uden at oprette en sådan tilstandsrapport kan der ikke tegnes en ejerskifteforsikring og sælger af huset vil være erstatningsretligt ansvarligt for fejl og mangler som køber opdager senere hen. Man kan ikke sælge et hus som beset og fraskrive sig alt ansvar i købsaftalen – brug i stedet de par tusinde kroner det koster at få oprettet en tilstandsrapport af en bygningssagkyndig.

Spar penge

Jeg kan kun anbefale at du bruger et par minutter og udfylder formularen øverst i dette indlæg. Formularen er gratis og uforpligtende og giver dig 3 tilbud fra advokater, der kan hjælpe dig med afviklingen af dødsboet. Og tilbuddet er naturligvis med en endelig pris, et endeligt salær, for deres arbejde, så du har mulighed for at lave sammenlignende arbejde.

Gå til toppen af indlægget og udfyld formularen. Det er gratis og uforpligtende og du har altså absolut intet at tabe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (12 votes cast)

Salær ved dødsbo – Pris for advokat til dødsbo, 3.8 out of 5 based on 12 ratings

About the Author:

Jeg studerer på Aarhus Universitet og arbejder med websites. Læs mere om mig her.

Discussion

 1. helene larsen  september 11, 2013

  Jeg klagede til skifteretten over vores bobestyrer som min afdøde mor havde indsat i sit testamente. Han ville have 125.000,- ex moms for at varetage et bo på 7 millioner i værdipapirer samt to ejendomme. Min bror og jeg var enige hele vejen igennem. Skifteretten afgjorde desværrer at advokaten var berrettiget sit høje salær. Derfor besluttede jeg mig for at kære skifterettens afgørelse i landsretten. Det koster kun 400 dkk. Seks uger senere modtager jeg landsrettens afgørelse, og de har sænket salæret 45.000 ex moms til 80.000,-. Og jeg får også mine 400,- igen også. Jubiiiii. Så det kan godt betale sig at kære sagen selvom skifteretten beslutter anderledes….Og det skyldes at der er pt stor offentlig debat omkring den forvridende konkurrence der er på dette markede. Hvis man ikke selv kan vælge bobestyrer som arving, ja så er det jo klart at den indsatte advokat kan tage hvad han vil. Jeg tror ikke der går længe før at regeringen kommer med et nyt lov forslag.

  (reply)
 2. s.pedersen  april 29, 2016

  Vi fik en regning på 553.000 + det løse op til 672.000 som måtte betales for at købe en ejendom .
  Boet var under 5.000000og boadvokaten solgte ingenting. vi fik ingen regning det blev bare modregneto arven og så var der 17.000+ møbler til den ene arving og 67,000 til hver af de 2 andre.
  Jeg har kendskab til at andre har fået regninger på op til 700000 kr. på salær.
  Jeg har stævnet skifterettens leder for manglende ansvar og afventer at komme i landsretten i 2016.
  Vi er nogle stykker som samler matriale til at aflevere til Søren Pind, justitsminister og få ham til at sætte skifteretterne til at omvurdere disse høje salærer. Det er uhørt og skammeligt, at afdøde skal aflevere deres værdier til sådanne
  økonomiske beregnende.
  Gå ind på bobestyrere grupperne på facebok og vær med til at stoppe disse ikke tjente salærer og vær med til at kræve bobestyrerne bliver sat til at tilbagebetale, hvad de har taget.

  (reply)

Add a Comment